Blikkenparade

Eerste Blikkenparade, hét kinderfestival van Zeist!

Zaterdag 26 mei as is het al zover, dan vindt de eerste Blikkenparade plaats! Hét kinderfestival van Zeist. Niet te missen is de zweefmolen, kom lekker dansen in de silent disco, ga lachen met Coco de clown of doe mee aan allerlei workshops. Natuurlijk zorgen we ook goed voor alle ouders met verschillende foodtrucks en de bekende keuken van Blik&Burgers.

Entree is gratis
De entree van het festival is gratis, maar voor de voorstellingen en workshops vragen we wel een kleine vergoeding. Bij de ingang kun je muntjes kopen, 1 muntje is € 2,50. Zorg dat je op tijd bent zodat je niks mist!

Tijden
Voorstellingen en workshops starten om 13.00u en duren tot circa 18.00u, maar tot 20.00u uur kun je nog lekker blijven hangen voor een hapje en drankje. Vanaf 17.00u komt er een DJ draaien op het terras van Blik&Burgers.

Neem vrienden, familie of buren mee voor een gezellige middag op de Blikkenparade!

Activiteiten

Zweefmolen
Iedereen kent de zweefmolen en het blijft superleuk!
Aanvang: hele middag
Duur: 1 ritje
Entree: 1 muntje

Silent disco
Swingen met je vriendjes! Koptelefoon op en dans op de muziek van een echte DJ.
Aanvang: hele middag
Entree: 1 muntje

Coco de Clown
Kom kijken naar de show van Coco de Clown! Een show vol met muziek, dans, gegiechel en getover. CoCo is gedurende zijn 45 minuten durende show niet te stoppen. Konijnen verdwijnen, doeken zullen  verkleuren, materialen zullen veranderen in dingen die er eigenlijk niet kunnen of hadden moeten zijn.
Aanvang: 13.30u en 15.30u
Duur: ca 45 minuten
Entree: 1 muntje

Workshop flubber slime maken
Natuurlijk kunnen de kinderen op de Blikkenparade ook hun eigen Flubber-Slime maken. Doorstaat jouw Slime de SuperSlimeTest?  Is het te knippen? Wat gebeurt er als je het door een vergiet propt? Doe mee! De professors staan klaar om je te helpen!
Aanvang: vanaf 15.00u, hele middag
Duur: afhankelijk hoe snel jouw slime is gelukt
Entree: 2 muntjes

Workshop circusspelen
Een heleboel verschillende circusmaterialen en heel veel plezier: dat is de workshop circusspelen. Zo gaan de kinderen aan de slag met jongleren en koorddansen.  Maar ook: lopen op een grote bal, diabolo’s en nog veel meer. De workshopdocent begeleidt de kinderen en leert ze de beste en mooiste circustrucs.
Aanvang: 13.45u, 15.00u en bij genoeg animo ook om 16.30u
Duur: ca 1 uur
Entree: 2 muntjes

Workshop graffiti spuiten
Hoe cool is dat? Je eigen graffiti board spuiten? Ook dat kan op de Blikkenparade. Voor 2 euro kun je beschermkleding gebruiken.
Aanvang: de hele middag
Duur: ca 45 minuten
Entree: 2 muntjes

Workshop rappen
Een echte rapper neemt de leerlingen mee in de wereld van rap. De leerlingen ontwikkelen gevoel voor ritme en taal en schrijven hun eigen song. Ze leren over urban ritmes, kenmerken van
rapnummers en hoe ze kunnen vertellen over wat hun bezighoudt. Ze kiezen een onderwerp en muziek om de tekst op te schrijven, waarna in kleine groepjes de rapnummers worden gemaakt. Ter
afsluiting van de workshop worden de rapnummers aan elkaar voorgedragen.
Aanvang: 13.45u, 15.00u en bij genoeg animo ook om 16.30u
Duur: ca 1 uur
Entree: 2 muntjes

Workshop vloggen
Hoe presenteer je jezelf online? In de workshop vloggen leren de kinderen een eigen vlog te maken, net als Enzo Knol! Ze kiezen in groepjes een onderwerp en bedenken wat ze willen vertellen.
Vervolgens filmen ze de vlog en monteren ze daarna met het montage programma op onze iPads. Ze leren ook over opname- en montagetechnieken die gebruikt worden in vlogs. Zorg dat je op tijd bent, er kunnen maximaal 25 kinderen meedoen per workshop.
Aanvang: 13.30u en 15.30u
Duur: ca 1,5 uur
Entree: 3 muntjes

Vlooientheater
Elk kwartier vindt er een voorstelling plaats in het vlooientheater. Korte voorstellingen van het kleinste circus ter wereld.
Aanvang: elk kwartier
Duur: ca 10 minuten
Entree: 1 muntje

Workshops knutselen
De hele middag kunnen de kinderen onder begeleiding komen knutselen. Ze kunnen zelf uitkiezen wat ze gaan maken.
Aanvang: hele middag
Duur: afhankelijk wat ze gaan maken
Entree: 1 of 2 muntjes

Schminken
De hele middag zitten er professionele schminkers klaar om jullie kinderen nog mooier te maken. Denk daarbij aan vlinders en tijgers, maar ook superhelden of een mooie abstract design voor de
oudere kinderen.
Aanvang: hele middag
Duur: ca 10 minuten
Entree: 1 muntje

Workshop flowercrowns by Diana
Diana kan de mooiste creaties maken met bloemen! En tijdens de workshop gaat ze je leren om zelf een coole bloemenkrans voor je haar te maken.
Aanvang: hele middag
Duur: afhankelijk wat ze gaan maken
Entree: 1 of 2 muntjes

Blijf op de hoogte van alle actualiteit met onze nieuwsbrief!